Boven de wolken,  muziek,  rouw

18 december 2018

‘Een dag van duizend en één verschillende gevoelens

De start van music for life…
De verjaardag van Marcel… een jaar geleden werd Marcel* geboren
De dag waar ik voor vreesde maar ook naar uitkeek.
De dag van angst, verdriet, een blok dat van men schouders viel
De dag van duizend en 1 verschillende gevoelens

De dag begon zoals elke dag begint… De kinderen sliepen die nacht bij oma en pepe, dus geen haast en rustig naar school. Ik nam Marcel* mee en brandde zijn kaarsje voor hem, ik zou de hele dag aan hem denken en hem bij mij hebben.

Ik was die dag was ik voor 8 uur op school, want om 8uur begon de warmste week. Ik zette de pc aan en zocht meteen de muziek van de warmste week op. En toen begon het warmste week, de allereerste was speciaal voor boven de wolken. Ik weet het nog goed hoe hard er van genoot dat het eerste liedjes speciaal voor hun was. Zo speciaal…

Er werd op de deur geklopt, juf Wendy kwam binnen, zij had mij getrokken voor het Kerstfeestje op school. Ze gaf een mooie kaars met allemaal kleine sterretjes er op… het tweede emo-moment kwam er al aan…

Een momentje later kwamen er een andere collega’s met een een geschenkje vanwege het hele team. Een prachtig schilderij van Star and rainbow Art. Een familie schilderij, een plaatje dat je nooit in het echt zal beleven maar wel elke nacht van droomt. Zo lief van alle collega’s, het heeft me geraakt. Dingen die je niet verwacht en dan was het nog geen negen uur. De tranen liepen over mijn wangen, een emotionele rollercoaster: blijdschap, gemis, verdriet…

De kleuters kwamen de klas binnen, want ja er moest ook nog gewerkt worden die dag. Ze zagen ook dat de juf geweend had. Ik ben als juf een open persoon, ik deel alles wat ik voel: heb ik een slechte dag dan weten ze dat. Vandaag was het zo’n dag dat er tijdens het gebed extra aandacht ging naar Marcel*. We branden een extra kaarsje, namen zijn foto er bij… Nog extra traantjes liepen er over mijn wangen… Kinderen zijn zo puur en nemen alles van je aan, ze deden extra hun best om hun juf terug vrolijk te maken.

Tijdens de middag bleef ik in de klas en luisterde ik naar music for life… na school ging ik meteen naar huis met mijn schilderij want we gingen zelf naar Music for life gaan om onze cheque af te geven.

Star and rainbow art

Wie of wat is rainbow art?

Een sterren mama die haar verdriet rond haar meisje Evy * verwerkt door te schilderen. Ze maakt prachtige schilderijen. Je kan ze volgen op instagram of op facebook.

Mijn collega’s hebben dit schilderij besteld, ik wis er niets van… Maar het is het plaatje dat we nooit in de werkelijkheid zullen zien. Het zijn wij gewoon: onze tent, Marcel zijn pyjama waar hij mee in de kist ligt, draakje Wally van Marcel*, de drie doudou’s in de trein, wij viertjes is van een foto die gemaakt werd op kotweekend, de blokletters is van een foto van Boven de wolken… Zo zie je maar… het is een gezin van 5.

Filmpje van de bekendmaking van het bedrag.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *