Geen categorie

De 1 septemberfoto 2020

Geen nieuwe schooltas
Geen nieuwe jas

Geen lieve juf die zegt “Marcel, welkom in onze klas”
Geen drie brooddozen die klaar staan om gevuld te worden

Geen eerste september foto voor jou…
Maar dit jaar wel een 1 september met een rouw randje…

Marie en Louis en hun broertje Marcel*

Normaal had het deze zomer, een zomer geweest waarin je zindelijk had geworden. We zouden eerst je schooltas kopen, waarschijnlijk online. Eentje net zoals die van zus en broer, de schooltas van jouw doudou. DE wallyschooltas van Lilliputiens. Je zou een groene bentobrooddoos krijgen. Mama zou je schooltas al goed op voorhand klaarzetten en met jou leren open en toedoen. We hadden samen met ons vijfjes afgeteld naar 1 september, voor die spannend dag. Want het zou JOUW eerste schooldag zijn. Je zou bij juf Veerle of juf An zitten, in een warme klas met een super lieve juf die van jou eerste schooldag de mooiste dag zou maken. Mama zou traantjes wegpinken als ik zelf naar mijn school zou rijden, aangekomen op haar school zou ze maar wachten op die eerste schooldag foto van papa. Ik zou dan blinken als ik die prachtige drie kinderen voor onze nieuwe voordeur zou zien staan en wat zou ik oh zo fier zijn als ik jou mocht komen afhalen na zo’n dag vol plezier.

Maar het is geen normale zomer, integendeel… het was een coronazomer.
Een zomer waarin opruimen centraal stond. De nieuwe keuken en berging inrichten, samen met @nelecolle mijn bureau aanpakken. ( mja ik weet het die foto’s moet ik nog steeds online zetten en die van de keuken en berging ook) maar ook de garage en het tuinhuis werden volgens de nelecollestijl aangepakt met labels natuurlijk. Maar dan kwam een van de moeilijkste opruimklussen… jouw kamer… Lieve Marcel* we haalden je bedje uit elkaar, we zorgden voor een mooi plaatsje op de zolder voor je bedje en houden het bij voor onze klein kinderen. We hangen je pyjama bij in kastje en leggen je dekentje (ongewassen! ook al ruikt het al niet meer naar jou, het is enkel nog het gedacht) bij je pyjama. Weet dat ik je altijd graag blijf zien, weet dat we je nooit zullen vergeten ook al bergen we stilletjes aan meer en meer op en proberen we met onze herinneringen aan jou verder te leven. Of toch proberen… zo maakten we van jou kamertje een gezellige speelkamer. Geen schrik hoor het zal altijd jouw kamertje blijven, ook voor onze twins.

Lieve schat

Het is al 2 jaar en een half dat we je moeten missen. Het blijft steeds de moeilijkste opdracht, jou te moeten missen. We proberen, elke keer opnieuw en opnieuw en opnieuw… Maar missen kan alleen als je van iemand houdt. Lieve Marcel* mijn liefde voor jou is verder dan de zon, dieper dan zee, hoger dan de mooiste regenboog, gewoon onbeschrijfbaar…

Marcellebel, ik wens jou hier boven een fijne eerste september!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *