rouw

584 dagen zonder Marcel*

Al 584 dagen zonder onze kleine ridder…
584 dagen met zon en regen en af en toe eens een zware storm
584 dagen met vallen en opstaan en terug vallen en soms eens overeind kruipen

584 dagen en geen dag die voorbij gaat zonder jou lieve schat, ook al ben je niet meer bij ons, je leeft verder hier op aarde, zo maak je prachtige reizen met zoveel vrienden en familie, maar ook met onbekenden, groet je alle mensen die in Afrika het vliegtuig nemen want Christofer heeft je daar op een trap voor aan het vliegtuig te zetten gekleefd, geniet je van alle fieters die fier met hun fiets een foto maken aan het bordje van Mont-Vent-Toux, rij je mee door Londen, geniet je van de olifanten in Afrika en kan je elke dag dromen in Disneyland Parijs en The Studio’s.

584 dagen en nee die gaan niet altijd even vrolijk voorbij, de dagen 16 en 18 van de maand blijven moeilijk. Soms heb je er geen oog op en soms begin je te tellen en verschiet je van ooh al zo lang. Soms kunnen de tranen over mijn gezicht rollen zonder dat iemand ze ziet, en soms probeer ik op mijn lip te bijten als iemand zegt ge hebt den tweeling toch nog, probeer het te plaatsen. Waar moet ik het plaatsten??? Tussen de borden of tussen de glazen, op het schap van de dvd’s of misschien tussen de boeken? Neen! ik plaats het nergens. Ik laat hem verder leven, ik herinner hem en noem zijn naam. Ik zwijgt niet over hem, ik vertel er over…

584 dagen in rouw… De rouwarbeid, de ene dag zwaar, de andere dag loopt het goed. Een manier vinden dat rouw jou niet overneemt is het moeilijkste. De rand tussen het niet meer kunnen of het overleven is zeer dun en kan soms door iets kleins snel naar de ene kant gaan overhellen. Professionele hulp zoeken heeft me deugd gedaan. zo ga ik nog om de twee a drie maand terug langs bij haar, ook indien nodig kan ik snel bij haar terecht.

584 dagen dat ik jou moet missen. Hoe kaatje van Ketnet het in haar liedje zingt is eigenlijk prachtig: “Missen doet pijn, missen voelt koud, maar missen kan alleen als je van iemand houdt”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *