Geen categorie,  Herinneringen,  rouw,  sneeuw

Herinneringen van pannenkoeken, opruimen, snowflakes & …

Herinneringen: we maken er elk jaar nieuwe. Elk jaar krijgen we via Google Photos herinneringen aan elke dag. Soms met een lach, soms met een traan. Maar elke keer geniet ik van deze momenten dat google me geeft. De herinneringen aan deze dag zijn er telkens met een rouwrandje, maar elk jaar evolueren ze. Ze worden net iets minder rouw, iets gewoner, iets meer positief.

16 januari 2019 – Pannenkoeken

Het was een woensdag, Marie & Louis gingen net naar school. Alles was nog heel vers qua verdriet. Iedereen denkt nog aan jou en wilt er voor je zijn. Zo wou Katja er toen ook voor me zijn, en kwam ze die ochtend me vergezellen, lees beter samen snotteren tot wanneer het middag was en we samen de twins gingen afhalen van school. Ondertussen bakte Bertooo pannenkoeken. Het samen zijn stond centraal en niets is beter dan samen genieten van lekkere pannenkoeken met een lach en een traan.

16 januari 2020 – Opruimen volgens Nele Colle

Ik kon toen nog elk dag navertellen, alles was zo levensecht nog… elk detail zag ik toen nog zo voor mij. Geef me een datum en ik kon die film laten afspelen. Ik was op van alles maar opnieuw te beleven… Bert vond me een paar dagen voor de zestiende al huilend op Marcel* zijn kamer met alle kaartjes rond hem… Alles was toen zo rouw, er was toen zo veel gemis, zo veel verdriet. Op de bewuste 16/01/20 raapte ik toen alle moed bij elkaar… Ik ging naar de ikea, zocht een mooie doos met mooi motief (Tip van Nele Colle) en we gingen gaan sorteren, zodat alles minder zichtbaar werd. Ik kwam de zure beren tegen, waarmee we zijn hartkleptransplantatie hadden gevierd. Maar ook mooie kaartjes, oorbellen, de linten van de bloemstukken, … alles werd zorgvuldig gekoesterd in de dozen, deze werd veilig opgeborgen en er viel een blok van men schouders. Met veel tranen maar soms moet je gewoon de realiteit onder ogen zien en is het beter zo.

Omdat ik thuis was kon ik de twins die donderdag na school gaan afhalen. In de koffer staken 2 mega grote ballonnen voor jou lieve Marcel*. Om jouw huisje wat op te vrolijken… wat vonden Marie en Louis het toen geweldig om deze bij jou gaan af te zetten…

16 januari 2021 – Snowflakes are kisses from heaven

Waarschijnlijk nu al de mooiste editie… We hadden echt zoveel geluk vorig jaar. Het sneeuwde, het was echt gewoon zoooo prachtig. Tijdens onze wandeling naar het kerkhof begon het lichtjes te sneeuwen. Eens we daar waren, bleef de sneeuw stilletjes aan liggen. Een magisch moment om samen met het gezin te beleven. We maakten toen zelfs zijn eigen Olaf voor hem. Een mooier moment was er niet! We genoten alle 4 heel hard van deze dag, want toen we thuis kwamen konden we zelfs een ritje met de slee maken…

16 januari 2022 – Team Positief

De dag begon rustig, samen een pistoléke met een eitje eten als ontbijt. Louis was gisteren wat ziekjes van een buikvirusje en was vandaag toch al meer in zijnen haak. Hij speelde wat met zijn hotweels, Marie was aan het schilderen. Tot we het mailtje van juf Lieve kregen met een tweede kindje dat positief bleek te zijn. We dachten “oei, zullen we maar voor de zekerheid geen zelftestje doen, en ja hoor… Hij werd meteen positief. Een hele rompslomp, codes aanmaken, hem laten testen en nu afwachten… zo zie je maar… deze 16de januari zullen we niet snel meer vergeten… #teampositief! Hopelijk zijn we er snel van af… en op het resultaat van onze pcrtests daar wachten we nog op maar we houden jullie op de hoogte…

Lieve Marcel*


Elke 16de januari zal steeds een dag zijn met een traatje, met herinneringen, met vaak naar je klok kijken tot het 18u35 is. Maar het rouwe randje van de eerste jaren, zijn minder rouw geworden.
Niet dat we jouw vergeten, niet dat we je minder graag zien. Maar wel door het vallen en opstaan en weer doorzetten of net te herpakken, Zij ze minder rouw geworden. Door je steeds overal mee te nemen, je de wereld te laten zien, blijven praten over jou, maar vooral de herinneringen te blijven koesteren, zo blijven we jou graag zien en zal je steeds onze 5de man blijven!

We zien je ooooh zooo graag!

Liefs

Je mama

Herinnering betekenis & definitie

v. (-en),

1. het herinneren, het (bij iem. of zich) terugroepen in het geheugen of de gedachte : dat is een goede herinnering dat het tijd wordt om op te stappen’, mag ik u dit in herinnering brengend, u er op wijzen; iets in herinnering brengen, er aan doen denken, het vermelden, memoreren;
2. vermogen tot herinneren, geheugen: iets in zijn herinnering voor zich zien;
3. aandenken, gedachtenis: hij zal in de herinnering blijven voortleven ; de herinnering aan iets levendig houden ;
4. voorstelling, beeld iemand van een voorval, eenpersoon of zaak bijgebleven: sluimerende herinneringen doen ontwaken ; hij had aan dat verblijf droevige herinneringen ; ik heb er geen herinnering van, ik kan het mijniet meer herinneren;
5. wat men zich herinnert: oude herinneringen ophalen ; ook als titel van boeken :lotgevallen en herinneringen; persoonlijke herinneringen;
6. voorwerp dat bestemd is om de gedachtenis aan iem. of iets levendig te houden : neem dit als een herinnering aan ons.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *