Geen categorie

Kerstdag 24-12-17

We hadden kerstavond doorgebracht bij oma & pepe, de twins waren daar blijven slapen… Dus konden we ons klaarmaken om naar het kerstfeest bij Bert zijn ouders te gaan. Maar eerst gingen we nog langs bij onze Marcel.

We vertrokken richting Leuven, de weg kenden we al goed, zoals gewoonlijk parkeerden we ons op de parking van de bollebuiken, wel dan op een gewone plaats. Het is duidelijk het is vandaag een Feestdag, op de parking was er nog veel plaats. Vandaag geen rolstoel meer voor mij, ik stapte wel op het gemak, maar toch wel tot aan de roze pijl, een grote opdracht maar ik was fier op mezelf dat ik een week na de sectio al tot daar kan stappen.

De tweede dag dat we van thuis vertrokken, het was een beetje anders dan gewoon van rechtstreeks van de kraam afdeling te komen. Ondertussen hadden we onze eigen medela kolf mee, want er lagen veel pasgeboren baby’s en al die mama’s waren aan het kolven en dan kon het wel even duren voor je kon kolven.

De verpleegster kwam alle ouders halen, we mochten naar onze Marcel. Hem een zalige Kerst wensen. We zagen hem daar liggen in zijn bedje met zijn knuffel van het perfusieteam, maar die had zijn kerstsokken niet meer aan… Wat zagen we onze zijn dekentje…. jaja zijn kerstsokken. Verpleger Jeroen kwam ons begroeten en vertelde dat hij koude voeten had, dat hij maar zijn kerstsokken had aan gedaan. Zo voelt het toch echt als Kerst zelfs op de intensieve dienst. Een klein gebaar maar een zeer warm gevoel. Jeroen vertelde dat hij een goede nacht had gehad en maar dat ze toch de medicatie om te ontwateren wat verhoogt hadden. voor de rest deed hij het goed… Omdat het kolven nog niet helemaal op punt stond, hadden ze gezegd om te kolven bij Marcel zelf, dat zou de melkproductie verhogen. We konden meteen starten met kolven, want we hadden de onze bij. De kerstmelk het is toch iets speciaals… Jammer dat Marcel dit nog niet mocht eten. Hij kreeg al zijn eten en vitamines via zijn infuusjes. Het afscheid nemen was die dag toen anders, het was de eerste keer dat we maar 1 keer bij Marcel langs gingen die dag. Gelukkig kreeg hij straks bezoek van oma en pepe tijdens het bezoek van familie.

We konden niet lang blijven want we moesten nog onze twins ophalen. Die stonden te wachten om eindelijk naar het kerstfeest bij moeke te vertrekken. In hun knap pak en mooi kleedje stonden ze te blinken voor de kerstboom bij oma. Het kleine geluk… Klaar voor het kerstfeest voor moeke en vake.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *