Twins

Spaghetti met peterselie en flamingo’s…

We zijn nog steeds op familieweekend in de streek rond Valckenburg. Na het bezoek aan het sprookjesbos gingen we op restaurant om het weekend af te sluiten.

Voor het vertrek maak ik altijd de zak… want als mama van een tweeling weet je dat je om alles voorbereid moet zijn… dus ik voorzie wat om hun bezig te houden:

  • wat auto’s (meestal voor Louis)
  • wat duplo beestjes
  • het autoboek
  • twee kleur- stickerboeken en kleurtjes
  • wat om te rijgen 
  • en als laatste de oortjes voor men gsm
we kwamen aan in het restaurant dat volledig vol zat op onze tafel na… Marie zag al meteen flamingo’s… haar favoriet dier voor deze periode… we zaten met de hun op de bank eerst moeke dan marie mama er tussen, louis en dan papa…. handen genoeg… de organisatie daar begint het mee… daarna de kids bezig houden… we hebben de kids goed kunnen bezig houden, Louis met zijn auto’s door de menu, Marie met de duplodiertjes, dan wat rijgen. Ook de kleurboek kwam uit de zak. 
We bestelden voor hun spaghetti… goei eters zijn het niet echt en we weten dat ze dat eten. Voor Marie vroegen we zelfs de saus in een extra schaaltje om te voorkomen dat ze moeilijk zou doen… voorkomen is beter dan genezen… 
Alles werd nog vrij snel geserveerd, (wat meestal onze grootste vrees is dat het te lang zou duren) ook al was het vrij druk in het restaurant. Toen de kids aan het kleuren waren, waren ze al daar met het eten… maar wat zagen we?! Onder de pasta was peterselie gedaan… we dachten meteen: pfff dit komt niet goed… voor een koppige twee jarige die meteen zegt “ik wil dat niet”& maal twee ben je als mama gesjareld. Je wilt geen drama, je wilt dat de kids eten… dus je geeft jouw penne af aan Louis want dat at hij wel… maar wel zonder saus… voor Marie vroegen we wat brood… al bij al hebben ze nog wel wat gegeten… mama koude pasta en zalm… terwijl ik aan het eten was hebben ze wat YouTube gekeken… alles voor geen drama en rustige kinderen…
Het was een zware dag voor mama… eerst Marie die valt… de kids die amper geslapen hadden in de namiddag… ’s morgens vroeger wakker… gelukkig vielen ze in slaap in de auto en hebben we ze gemakkelijk kunnen wegleggen in hun bedje. Nachtrust zal hun goed doen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *